המנה העיקרית הגיעה: עופות \\ במטבח של מירי

חיה ספיר No Comments on המנה העיקרית הגיעה: עופות \\ במטבח של מירי

במטבח של מירי – והפעם: עופות | עוף בבצלצלי שאלוט וערמונים | עוף בפירורי לחם | עוף ברוטב הונגרי (בעטשינאלט) | עוף צלוי במרינדה ניורקית | עוף אפוי בירקות שורש לפסח | נתחוני פרגית בשקדים | ונתחוני פרגית וטבעות בצל בטמפורה

17:38
26.04.24
אבי יעקב No Comments on בחזור הביתה: השר בן גביר נפצע בהתהפכות רכבו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

האזינו לתוכנית:

עוף בבצלצלי שאלוט וערמונים

מצרכים

8 שוקיים עוף חלוטים ונקיים

600 גר בצלצלי שאלוט קלופים 

2 חב ערמונים בוואקום

1 סלסילת פטריות שיימגי לבנות

1 סלסילת פטריות שיימגי לבנות

1 כוס יין לבן

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור 

להסמכת הרוטב

2 כפות קמח

להגשה

פטרוזליה קצוצה

אופן ההכנה

את השוקיים סוגרים בטיגון מכל הצדדים

מוציאים לצלחת ומניחים בצד

באותו הסיר מטגנים את בצלצלי השאלוט עד להשחמה קלה

מוסיפים את הפטריות ומטגנים קלות

מוסיפים את העוף מכסים בציר עוף ומביאים לרתיחה

מכסים ומבשלים כשעה וחצי על אש נמוכה

מוסיפים את הערמונים ומבשלים חצי שעה נוספת

הסמכה

את הקמח מדללים במים וטורפים לקבלת  רוטב חלק

שופכים על העוף ומביאים לרתיחה נוספת

מפזרים פטרוזליה ומגישים


עוף בפירורי לחם

מצרכים

6 שוקיים נקיים

לציפוי

2 ביצים  טרופות

2 שיני שום כתושות

2 כפיות פטרוזיליה קצוצות

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

2 כוסות קמח

2 כוסות פירורי לחם

אופן ההכנה

את הביצה טורפים ומערבבים עם התבלינים

על גבי ניר אפיה מניחים את הקמח ומעל נייר נוסף מניחים את פירורי הלחם

טובלים את נתחי העוף בקמח לאחר מכן בביצה ואז בפירורי הלחם

מטגנים עד להשחמה קלה

מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים  שעה מכוסה ואז 10 ד' נוספות ללא כיסוי

מגישים עם רוטב צילי או כל רוטב אחר


עוף ברוטב הונגרי (בעטשינאלט)

מצרכים

6 כרעיים של עוף חלוטים ונקיים

3-4 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות

2 שורשים של פטרוזליה  חתוכה לקוביות

1 ראש סלרי חתוך לקוביות

3-4 מקלות סלרי חתוך לקוביות קטנות

מלח פלפל שחור גרוס טרי

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/3 כוס שמן לטיגון

אופן ההכנה

בסיר רחב ושטוח הניחו  את השמן וחממו הוסיפו את הירקות הקצוצים וטגנו קלות  עד להשחמה קלה.

הוסיפו את מנות הכרעיים וטגנו קלות..

תבלו במלח ופלפל  הביאו לרתיחה הנמיכו את האש וכסו בשלו כשעה וחצי פזרו פטרוזיליה קצוצה ובשלו עוד כ 10 ד'.

הגישו מיד

המנה מעולה בהקפאה


עוף צלוי במרינדה ניורקית

מצרכים 

2 עופות מחולקים לשמניות

למרינדה

1 בצל שאלוט קצוץ דק

3 שיני שום כתושות

250 גר' מחית עגבניות

1/2 כוס דבש

1 כוס חומץ תפוחים

1/2 כוס רוטב טריאקי

3 כפות חרדל

4 כפות רוטב צילי

1/2 כוס רטב סויה

2 כפיות צילי טחון

2 כפיות כמון

1 כפית צילי פתיתים

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

בסיר מטגנים בצל עד להשחמה 

מוסיפים שום ונותנים דקה נוספת

מוסיפים את שאר המצרכים ומבשלים לרתיחה

מסירים מהאש וטובלים את חלקי העוף לציפוי מושלם

משהים בקירור לשעתיים לפחות או לילה

צולים את העוף על האש או אופים בתנור


עוף אפוי בירקות שורש לפסח

מצרכים

4 קרעים של עוף מחולקים למנות

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

לירקות

3-4 גזרים חתוכים לפרוסות

1 שורש פטרוזליה חתוך לפרוסות

1 שורש סלרי חתוך לקוביות

3-4 סלקים חתוכים לשמניות

3-4 בטטות חתוכות לקוביות גסות

2 כוסות עלי סלרי קצוצים

אופן ההכנה

ממליחה ומתבלת את נתחי העופות  

מטגנת את העופות בסיר סוטאז שיכול להכנס לתנור

לאחר שטיגנתי  אני מוצאה  את הנתחים ומעבירה לכלי אחר

אל המשקעים שנוצרו מכניסים את ירקות השורש ומטגנים עד להשחמה קלה

מתבלים במלח פלפל ומערבבים

מניחים את חלקי העוף מעל ומוסיפים 1 כוס ציר עוף או מים

מכסים  ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כשעה וחצי

מסירים  את הכיסוי ואופים עוד כ 10 ד' להשחמה


נתחוני פרגית בשקדים

מצרכים

4 פרגיות חתוכות ל 4

מלח

פלפל

לציפוי

1 כוס קמח תפוחי אדמה

1 ביצה+מלח ופלפל

1 כוס שקדים פרוסים

1 שקית ציפס מעוכה

אופן ההכנה

הכנת הציפוי

טורפים ביצה ותבלינים

מערבבים שקדים וציפס מעוך בקערה

את ניתחוני הפרגית אני טובלת בקמח תפוחי אדמה לאחר מכן בביצה הטרופה ואז בשקדים 

מניחה על גבי תבנית מרופדת בניר אפיה 

אפיה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה כ 15 ד'


נתחוני פרגית וטבעות בצל בטמפורה

מצרכים

6 מנות של פרגית (ירך ללא עצמות) כל מנה חתוכה  ל 4

5 בצלים פרוסים לטבעות

לבלילת הטמפורה

1/3 כוס רוטב  סויה

2 שיני שום כתושות

1 כוס מים או מי סודה

2 ביצים

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

3 כפות פטרוזיליה קצוצה

1 1/2 כוסות  קמח תופח

אופן ההכנה

את נתחוני העוף יש לחלוט בסיר עם מים וכפית מלח . חליטה של 5 ד' 

לסננן ולהכין את המשרה

לערבב בקערה את כל המצרכים  להעביר את הניתחונים החלוטים ולערבב היטב

להשרות כשעה

להכין בלילה נוספת ולהניח בה את טבעות הבצל

לפני ההגשה יש לחמם שמן חצי עמוק במחבת כשהשמן חם ולטגן עד להשחמה

להגיש  עם רוטב צילי ולפזר מעל בצל ירוק קצוץ



0 תגובות